Ιταλία και Κεντρική Ευρώπη (RT)

Ιούλιος 2019

Διακοπές το καλοκαίρι μακριά από την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ στις επιλογές μας. Ήρθε όμως η συμμετοχή της κόρης μας στην Παγκόσμια Γυμναστράδα στο Ντόρνμπιρν της Αυστρίας το 2019 για να μας αλλάξει τα σχέδια.

Κι ευτυχώς! Γιατί αυτή ήταν η αφορμή να σχεδιάσουμε ένα road trip που ονειρευόμασταν χρόνια. Ένα περίπλοκο road trip που ξεκινούσε από την Ιταλία, και συγκεκριμένα τις λίμνες Como και Maggiore, περνούσε μέσα από τις ελβετικές Άλπεις, έφτανε στη δυτική Αυστρία και μετά πίσω στην Ιταλική Ριβιέρα για να πάρουμε τη δόση μας από μεσογειακές διακοπές. Ένα ταξίδι σημαδιακό, κυρίως για τον Βαγγέλη, γιατί ήταν η πρώτη φορά που θα ταξίδευε με αεροπλάνο και αξέχαστο για εκείνον γιατί αεροσυνοδοί και πιλότοι τον υποδέχθηκαν με χαμόγελα και καλή διάθεση στο πιλοτήριο…

Από ένα τέτοιο ταξίδι, όμως, όσο καλά κι αν είναι σχεδιασμένο, δεν λείπουν τα απρόοπτα. Κι αυτά μας βρήκαν από τα πρώτα λεπτά που πατήσαμε ιταλικό έδαφος, καθώς διαπιστώσαμε ότι ένα γραμματάκι (una letterina που λένε και οι Ιταλοί) μπορεί να σου ανατρέψει τα πάντα. Εκεί που νομίζεις ότι το καινούργιο δίπλωμα οδήγησης, η κράτηση και η προπληρωμή αυτοκινήτου είναι αρκετά, αρκεί ένα γράμμα που είναι διαφορετικά γραμμένο στην πιστωτική σου κάρτα από το διαβατήριο για να σε γεμίσει απόγνωση, καθώς ο υπάλληλος σε σπαστά αγγλικά αρνείται να σου δώσει το όχημα που έχεις προπληρώσει! Όλα αυτά στο αεροδρόμιο του Μιλάνου, από το επίσημο site του οποίου μάλιστα είχαμε κάνει την κράτηση, αν και τότε μόνο συνειδητοποιήσαμε ότι για όλη τη διαδικασία ήταν υπεύθυνη μια εταιρεία με έδρα την Ιρλανδία!!! Τρέχα γύρευε δηλαδή. Εν ολίγοις, όταν κάνετε τέτοιες κρατήσεις, να δίνετε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες και να ξέρετε πάντα ποιος κρύβεται πίσω από το συμφωνητικό που συνάπτετε. Εμάς μας κόστισε αρκετές ώρες ταλαιπωρίας.


Ευτυχώς, πάντως, που στην περίπτωσή μας δεν ίσχυσε η παροιμία «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και η αναποδιά αυτή δεν άλλαξε τα  σχέδιά μας, καθώς έστω και την τελευταία στιγμή βρέθηκε λύση. 


Διαβάστε τη συνέχεια στο κείμενο με τίτλο “Λίμνη Κόμο”…