Ελεύθερη είσοδος στο μουσείο Γουλανδρή


Χρειάστηκαν μόλις 60 λεπτά από την έναρξη της ηλεκτρονικής προκράτησης και όλα τα εισιτήρια δωρεάν εισόδου στο Μουσείο Γουλανδρή στην Αθήνα γι’αυτή την Κυριακή 4 Οκτωβρίου εξαντλήθηκαν! Κάτι που δείχνει την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου στις σπάνιες συλλογές έργων τέχνης. Μάλιστα, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επιβάλει η πανδημία, το Μουσείο δεν προχώρησε στην έκδοση επιπλέον εισιτηρίων, αν και επιφυλάσσεται για το μέλλον.
Γιατί προχώρησε το ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή σε αυτή την κίνηση; Πολύ απλά επειδή αυτές τις μέρες συμπληρώνει το πρώτο έτος λειτουργίας του και οι άνθρωποί του σκέφτηκαν να το γιορτάσουν παρέα με όλους εσάς που το αγαπήσατε.
Στο πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνεται η παρουσίαση ενός εκτενούς φωτογραφικού αφιερώματος στο χρονικό της κατασκευής του Ιδρύματος στην Αθήνα με τίτλο «Εν τω γίγνεσθαι» που το έχει επιμεληθεί ο Χριστόφορος Δουλγέρης. Πρόκειται για μία διαδρομή στην κατασκευαστική πορεία του έργου και μία αφήγηση της ανέγερσης του μουσείου μέσα από φωτογραφικά έργα-ντοκουμέντα.
Οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να διεκδικήσουν δώρα, μέσα από διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν εκείνη τη μέρα, όπως πακέτα συνδρομών του Προγράμματος Μελών, μοναδικά προϊόντα από το Πωλητήριο και privé ξεναγήσεις (το εισιτήριο εισόδου συνιστά και τη δήλωση συμμετοχής στο
διαγωνισμό «Ένας χρόνος στο Μουσείο»). Την ίδια ημέρα ξεκινά και ένα μεγάλο BΑΖΑΑR με εκπτώσεις έως 70% σε καταλόγους εκθέσεων, αφίσες και συλλεκτικά είδη από την εκθεσιακή δραστηριότητα του Ιδρύματος από το 1979 έως σήμερα.
Περισσότερες εκπλήξεις περιμένουν τα Μέλη του Ιδρύματος που έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα ταξίδι στην Άνδρο για δύο άτομα καθώς και πλήθος άλλων δώρων, μέσα από έναν ξεχωριστό διαγωνισμό, αποκλειστικά για B&E Members.

Tip: Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου, είναι διευρυμένο (10:00 – 20:00). Για την αποφυγή συνωστισμού, οι επισκέπτες παρακαλούνται να τηρούν το χρονικό διάστημα που έχουν επιλέξει για την επίσκεψή τους, τόσο κατά την είσοδό σας, όσο και για τον χρόνο παραμονή τους στο μουσείο.