Ένας ξεχωριστός Οκτώβριος στο ELATOS RESORT & HEALTH CLUB!

Από σήμερα αρχίζει σταδιακά να δροσίζει κι έτσι σκεφτήκαμε ότι είναι καιρός να οργανώσουμε εξορμήσεις σε πιο φθινοπωρινούς προορισμούς. Ψάχνοντας, λοιπόν, μάθαμε ότι το Elatos Resort & Health Club με τα 100 στρέμματα ελατοδάσους και τα αυτόνομα chalets στα 1.300 μέτρα υψόμετρο έχει προγραμματίσει ξεχωριστές δραστηριότητες για τους επισκέπτες του μέσα στον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, στις 16-18 Οκτωβρίου κάνουν πρεμιέρα τα δημοφιλή θεματικά Σαββατοκύριακα με το 6ο Ελληνικό Oktoberfest. Εκείνο το τριήμερο, το συγκρότημα που βρίσκεται φωλιασμένο  στην καρδιά του Παρνασσού σάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων με τοπικά εδέσματα που συνοδεύονται από αρωματικές μπίρες με προέλευση από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δοκιμάζουν ελεύθερα όλα τα είδη μπίρας με αποκορύφωμα ένα λαχταριστό μεσημεριανό γεύμα το Σάββατο!

Την ίδια ώρα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους με κατασκευές και παιχνίδια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ μπορείτε να απευθυνθείτε στην υποδοχή του σαλέ για προβολές παιδικών ταινιών ή για την παροχή babysitter.

Αν πάλι περιμένετε την αργία της 28ης Οκτωβρίου για να εκδράμετε, το Elatos Resort έχει ετοιμάσει εξόρμηση στη φύση γεμάτη ευεξία και αναζωογόνηση από τις 23 του μήνα έως την 1η Νοεμβρίου. Θα έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τα όμορφα μονοπάτια του Παρνασσού μέσα πεζοπορικές διαδρομές και να νιώσετε την απόλυτη ηρεμία που μόνο η φύση προσφέρει!

Μερικές από τις ιδέες που μας δίνει το Elatos Resort είναι η διάσχιση του Φαραγγιού του Ασωπού που προσφέρεται για ανακάλυψη όλο τον χρόνο. Βρίσκεται στις κορυφές της Οίτης και θα σας εντυπωσιάσει με το κρυστάλλινο νερό του και τα κλειστά ψηλά του τοιχώματα, ενώ παρουσιάζει και ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς αποτέλεσε το πέρασμα του Εφιάλτη, όταν πρόδωσε τους Έλληνες στους Πέρσες.

Ιδανικό αξιοθέατο, ειδικά για παιδιά στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και του Γυμνασίου, είναι το Vagonneto, το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας. Είναι ένας χώρος γνωριμίας με την εξόρυξη και την εκμετάλλευση του βωξίτη. Φορέστε το κράνος σας και μπείτε στο βαγονάκι που θα σας μεταφέρει 200 μέτρα κάτω από τη γη. Εμείς το δοκιμάσαμε και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Κι αν όλα αυτά δεν σας φτάνουν, υπάρχει και η Αγόριανη, ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα του Παρνασσού. Καταπράσινη, χτισμένη πάνω σε επτά λόφους, με άφθονες πηγές, ήταν καταφύγιο των Βυζαντινών αυτοκρατόρων Κομνηνών και κάηκε ολοσχερώς στην κατοχή. Ωστόσο, δεν έχει χάσει τίποτα από την ομορφιά της. Αν πάλι έχετε ιστορικές ανησυχίες, περάστε μια βόλτα από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού που λειτουργεί ως μουσείο.

Oktoberfes 16-18/10 

Διαμονή από €250/διανυκτέρευση για 2 ενήλικες και 1 παιδί σε Classic Chalet, 20% έκπτωση στη δεύτερη διανυκτέρευση. Στην προσφορά συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή στο Oktoberfest (κατανάλωση μπίρας και μεζέδων το μεσημέρι του Σαββάτου)

28η Οκτωβρίου 23/10-1/11

Διαμονή από €290/διανυκτέρευση για 2 ενήλικες και 1 παιδί σε Classic Chalet. Early bird για κρατήσεις μέχρι 14/10, από 250€/διανυκτέρευση για 2 ενήλικες και 1 παιδί σε Classic Chalet

Ελάχιστη διαμονή: Δύο διανυκτερεύσεις