Καστανομαζέματα και καστανοφιλέματα

Τον Οκτώβριο, ως γνωστόν, το κάστανο έχει την τιμητική του. Και οι κάτοικοι της Άνω Χώρας Ναυπακτίας το γιορτάζουν δεόντως με παραδοσιακά εδέσματα και ντόπιο τσίπουρο, καθώς ο συγκεκριμένος καρπός είναι σημαντικός παράγοντας της τοπικής οικονομίας.

Αν ψάχνετε κάτι οργανωμένο με στόχο να απολαύσετε τη φύση και τα παιδιά σας να ακονίσουν τη δημιουργικότητά τους, το Crystal Mountain Hotel σάς προτείνει τα Καστανοφιλέματα και τα Καστανομαζέματα!

Τα πρώτα οργανώνονται στο διάστημα 16-18 Οκτωβρίου και 23-28 του μήνα και έχετε τη δυνατότητα για βόλτες στην καρδιά του δάσους, γύρω από τρεχούμενα νερά και αιωνόβια δέντρα. Όταν, μάλιστα, θα γυρνάτε κουρασμένοι, θα σας περιμένουν ντόπιες λιχουδιές, φρεσκοψημένα κάστανα και φρέσκο τσίπουρο που θα γευτείτε αφότου αποσταχθεί μπροστά στα μάτια σας. Αν πάλι θέλετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, μπορείτε να περιπλανηθείτε νοερά στην ιστορία του τόπου μέσα από μια ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο της Άνω Χώρας. Όσο για τα παιδιά, τα περιμένουν πολλά και ευφάνταστα παιχνίδια που θα εξιτάρουν τη δημιουργικότητά τους, όπως κατασκευές μασκών με ζωάκια, κυνήγι θησαυρού ή σοκολάτας, survivor games, χορός και yoga στον κήπο!   

Οι εκδηλώσεις, όμως, γι’αυτό τον μήνα κορυφώνονται στις 30 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβρίου, στα Καστανομαζέματα, όταν οι καστανιές έχουν βαρύνει και η φετινή σοδειά σάς περιμένει όλους στο Καστανόδασος. Το πρόγραμμα έχει ως εξής : το Σάββατο, μετά το πρωινό, οι επισκέπτες μαζεύονται στο δάσος και μαζεύουν κάστανα, την ώρα που τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια με τους παιδαγωγούς, να συμμετάσχουν σε εργαστήριο χειροτεχνίας ή ακόμα και να κάνουν βόλτα με τα άλογα. Ακολουθεί το μπάρμπεκιου υπό τους ήχους ζωντανής τζαζ μουσικής κι ενώ το τσίπουρο ρέει άφθονο στο… τσίπουρο bar! Την Κυριακή η εκδρομή ολοκληρώνεται με πεζοπορία στον καταρράκτη της Τσούρνας και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο.

Και κάπως έτσι ολοκληρώνεται η αγαπημένη γιορτή του φθινοπώρου…

​​Το Crystal Mountain Hotel βρίσκεται στο γραφικό χωριό της Άνω Χώρας Ναυπακτίας σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, 52 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο. Τηλ26340 41555