Ταξίδι στον πολιτισμό της δυτικής Αφρικής

Τα ταξίδια, εκτός από ευχάριστη απόδραση, είναι και μια ευκαιρία γνωριμίας με διαφορετικούς πολιτισμούς. Ειδικά τώρα που έχει δυσκολέψει η οργάνωσή τους λόγω κορονοϊού, μπορείτε να αναζητήσετε εναλλακτικούς τρόπους για να κρατήσετε τους ορίζοντές σας ανοιχτούς.

Κάθε μήνα, το Μουσείο Ηρακλειδών ταξιδεύει τα παιδιά μας σε ένα μοναδικό προορισμό και τους μαθαίνει, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, στοιχεία για την κουλτούρα και τον πολιτισμό των λαών που ζούσαν στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή κατά την εποχή που παρουσιάζεται. Οι μικροί «ταξιδιώτες» γνωρίζουν τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς: από τις ερήμους της Αφρικής στις στέπες της Ασίας, από τις λίμνες της Αμερικής στις οροσειρές της Ευρώπης και από τους κάμπους της Αυστραλίας στη ζούγκλα της Νέας Ζηλανδίας και μαθαίνουν για τους πιο σημαντικούς πολιτισμούς του κόσμου μέσα από αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν τις τεχνικές και τις τέχνες τους! Με κατάλληλη μουσική υπόκρουση, εμπνευσμένη από τον κάθε πολιτισμό, κάθε φορά δημιουργούν ένα μοναδικό έργο τέχνης με έμπνευση από τον πολιτισμό που μελετούν.  

Επόμενη στάση την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, είναι ηΔυτική Αφρική, για να μελετήσουν τα παιδιά από κοντά με εικόνες, μουσική και βίντεο τον πολιτισμό του μικρού κράτους Μπουρκίνα Φάσο! Θα γνωρίσουν τα υπέροχα μοναδικά σπίτια του χωριού Τιεμπέλε που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι με γεωμετρικά σχήματα και σχέδια και θα μάθουν λεπτομέρειες για την καθημερινή ζωή, τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων της περήφανης φυλής των Κασένα. Θα δημιουργήσουν το δικό τους τρισδιάστατο χωριουδάκι με τα χαρακτηριστικά ζωγραφιστά σπίτια, τα οποία θα πλαισιώσουν με μεικτή τεχνική με βότσαλα, φύλλα και άλλα φυσικά υλικά. Και, τελειώνοντας το εργαστήρι, θα πάρουν το τελικό έργο μαζί τους, ως ενθύμιο, αλλά και για να διακοσμήσουν το δωμάτιό τους!

Tip : Ο σχεδιασμός έχει γίνει με βάση το βιβλίο «Βιβλιομουσείο» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος (Συγγραφέας Nelson Jo). Oι γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο εργαστήριο δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο εισόδου στο μουσείο.

Πού; Ηρακλειδών 16
Πότε; Κυριακή, 25 Οκτωβρίου
Ώρα; 12:30 – 14.00
Πόσο; 10,00 € ανά παιδί
Ποιοι; Όλα τα παιδιά από 8 έως 12 ετών