Τρία βραβεία για το μουσείο Μετεώρων

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία νέα βραβεία προστέθηκαν στη συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών. Μετά τη βράβευσή του στα Tourism Awards 2020 με δύο βραβεία, ακολούθησε η διάκριση των μανιταροπροϊόντων του με Χρυσό Βραβείο Γεύσης από τα Best Greek Food Awards (BGFA). 

Το βραβείο αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογής και επεξεργασίας κριτικών για 100 ημέρες, από ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα και καταγράφουν οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, το TripAdvisor, το Foursquare, το AskFood, τα social media κ.λπ. Τα άλλα δύο προέρχονται από το TripAdvisor και αφορούν χωριστή βράβευση του Μουσείου στο σύνολό του, αλλά και για το Κυνήγι Τρούφας που διοργανώνει. Πάντως, οι άνθρωποι του μουσείου εστιάζουν την προσοχή τους – και με το δίκιο τους – στο γεγονός ότι και για τα τρία βραβεία ρόλο έπαιξαν οι κριτικές των επισκεπτών και εκείνων που δοκίμασαν τα προϊόντα.

Τι θα δείτε στο μουσείο, αν βρεθείτε στην περιοχή; Πρώτα απ’όλα, μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 350 είδη ζώων και 250 από τα κυριότερα είδη μανιταριών.

Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από τρισδιάστατες απεικονίσεις αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια το φυσικό περιβάλλον όπου διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια. Η τοποθέτησή τους στον χώρο γίνεται σε θεματικές ενότητες και τα εκθέματα κατανέμονται ανάλογα με τον τύπο του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκουν.

Εμάς, πάντως, από όλα τα βραβεία τη φαντασία μας εξάπτει εκείνο που αφορά το Κυνήγι Τρούφας. Τυχεροί θα είναι, λοιπόν, όσοι λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη δραστηριότητα που διοργανώνεται την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 10 το πρωί και περιλαμβάνει : κυνήγι τρούφας στο δάσος με ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα, γευσιγνωσία μανιταριών, μαγείρεμα και γεύμα τρουφομακαρονάδας και τέλος επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο.

Ο ελάχιστος αριθμός ατόμων για την πραγματοποίηση του κυνηγιού είναι δέκα άτομα, ενώ στο βαθμό που κάποιοι επιθυμούν ένα prive Κυνήγι Τρούφας, μπορούν να το πραγματοποιήσουν έπειτα από επικοινωνία με το Μουσείο.

Συμμετοχή δηλώνετε στο email: info@meteoramuseum.gr ή στο τηλέφωνο: 2432024959.