Escape game για οικογένειες και παιδιά

«Αποδράστε» μαζί με τα παιδιά σας, κυριολεκτικά και μεταφορικά! Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζει από σήμερα, 23 Οκτωβρίου, το Gas Mystery, ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό παιχνίδι στην Τεχνόπολη. Πρόκειται για το μοναδικό escape game που πραγματοποιείται σε έναν διατηρητέο χώρο βιομηχανικής κληρονομιάς, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση με τη βιομηχανική ιστορία. Το παιχνίδι πραγματοποιείται με φυσικό σκηνικό το παλιό εργοστάσιο φωταερίου που διατηρεί στην αρχική του θέση όλα τα μηχανήματά του και προσκαλεί τους συμμετέχοντες να γίνουν κομμάτι της νεότερης ιστορίας.

Οι κάτοικοι του Γκαζιού αναφέρουν ότι ακούγονται παράξενοι ήχοι από το εργοστάσιο φωταερίου. Παραπονιούνται για μία έντονα δυσάρεστη μυρωδιά. Κάτι μυστήριο συμβαίνει… Η αποστολή σας είναι απλή: Μικροί και μεγάλοι πρέπει να συνεργαστείτε και να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας, για να λύσετε  μια σειρά από γρίφους που θα σας οδηγήσουν στο κουμπί που θα σταματήσει τη λειτουργία του εργοστασίου, εμποδίζοντας την επικείμενη οικολογική καταστροφή. Έχετε στη διάθεσή σας 60 λεπτά για να αποκρυπτογραφήσετε μερικά απροσδόκητα στοιχεία. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα… Θα καταφέρετε να λύσετε το μυστήριο προτού να είναι αργά;

Η δράση απευθύνεται αποκλειστικά σε οικογένειες με παιδιά από 8 ετών και πάνω και διεξάγεται κάθε Παρασκευή 16:00-20:00, κάθε Σάββατο και Κυριακή:12:00-19:00. Διαρκεί μία ώρα και το κόστος συμμετοχής είναι 9 ευρώ το άτομο, ενώ ο αριθμός συμμετεχόντων είναι από 3 έως 6 άτομα.

Tip : Η τηλεφωνική κράτηση είναι απαραίτητη (213 0109325). Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.