Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την Έλλη και τον Ερμή

Μπορεί τα ταξίδια πλέον να αποτελούν όνειρο θερινής νυχτός και οι εξορμήσεις που είχαμε σχεδιάσει να μένουν στα χαρτιά λόγω των συνθηκών που δημιουργεί ο κορονοϊός. Ωστόσο, μπορούμε να επισκεφθούμε τις ομορφιές του τόπου μας παρέα με τα παιδιά μας. Πώς; είναι η εύλογη ερώτηση. Μέσα από το βιβλίο «Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο ταξιδιωτικό οδηγό που θα μυήσει τους μικρούς αναγνώστες στη γοητεία της εξερεύνησης, μαθαίνοντάς τους με τρόπο διασκεδαστικό την ιστορία της Ελλάδας, την άγρια φύση της-σπάνια ζώα και φυτά-σύγχρονα σπορ στους τόπους της και κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς. Μαζί σας σ’ αυτό το οδοιπορικό θα έχετε δύο παιδιά που λατρεύουν τις διακοπές, έναν σκύλο που μάχεται για τη σωτηρία του περιβάλλοντος και ένα σκανταλιάρικο μυρμήγκι.

Η Έλλη κι ο Ερμής είναι οι ξεναγοί σας σε αυτό το πρωτότυπο ταξίδι, παρέα με τον σκύλο τους τον Ντίνο που είναι μέγας οικολόγος και ένα σκανταλιάρικο μυρμήγκι. Όλοι μαζί ξεκινούν μία μεγάλη ταξιδιωτική περιπέτεια από την Αθήνα, ανακαλύπτουν τα μνημεία της, τους μύθους που διαμόρφωσαν την ιστορία της, τα ζώα που ζουν στις πλαγιές της. Τα ταξίδια τους συνεχίζονται στο Σούνιο, τον Αργοσαρωνικό, την Αρχαία Επίδαυρο, το Ναύπλιο, τις Μυκήνες, τη Μονεμβασιά, την Αρχαία Ολυμπία, τη Μάνη και φτάνουν μέχρι την Κρήτη!

Ακολουθώντας τους, θα μάθετε σε ποια πόλη ανθίζουν ροζ κυκλάμινα που δεν φυτρώνουν πουθενά αλλού στη Γη, πού ξαποσταίνουν τα καλοκαίρια εξωτικά φλαμίνγκο, ποιοι κατασκεύαζαν τα πιο γρήγορα πολεμικά πλοία της αρχαιότητας και πολλά πολλά ακόμη!

Tip : Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 5 ετών.