“Ταξίδι” στις γεύσεις των γιορτών

Τα τελευταία χρόνια υιοθετούμε όλο και περισσότερα έθιμα των δυτικών χωρών, κυρίως την περίοδο των Χριστουγέννων. Κι αφού είδαμε και πάθαμε για να μάθουμε να φτιάχνουμε gingerbread κατασκευές, ακολουθώντας συνήθως τις οδηγίες σεφ, τώρα τα δεδομένα αλλάζουν και πάλι μιας και η νέα μόδα που επικράτησε φέτος την ημέρα των Ευχαριστιών είναι τα σπιτάκια… αλλαντικών!

Έτσι, τις φετινές γιορτές, τη θέση του gingerbread, του γλάσου και των γλυκισμάτων παίρνουν τα αλλαντικά, οι γεύσεις τυριών και τα φρέσκα λαχανικά.

Αν και αυτή η τάση δεν είναι τελείως καινούργια, τελευταία οι αλμυρές γεύσεις άρχισαν να κυριαρχούν, κυρίως επειδή οι γιορτές πλησιάζουν και ο κόσμος περνάει όλο και περισσότερο χρόνο στο σπίτι, ψάχνοντας τρόπο να δημιουργήσουν νέες γευστικές παραδόσεις.

Αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε το δικό σας σπιτάκι αλλαντικών, θα βρείτε πολλές ιδέες στο instagram. Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε την επιφάνεια πάνω στην οποία θα το κατακευάσετε. Στη συνέχεια, φτιάξτε τον κορμό χρησιμοποιώντας κρακεράκια, πρέτζελ ή οποιοδήποτε άλλο σνακ μπορεί ν’αντέξει το βάρος της καστασκευής. Το τελευταίο βήμα είναι να καλύψετε το σπιτάκι με διάδορα είδη τυριών, αλλαντικών και λαχανικών, ενώ κάποιοι έχουν ανεξάντλητη φαντασία και δημιουργούν χιονισμένο τοπίο με τριμμένη παρμεζάνα! Γι’αυτό θα πρέπει να κρατάτε το σπιτάκι στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Καλή διασκέδαση και – ποιος ξέρει; – αυτή μπορεί να γίνει η νέα αγαπημένη χριστουγεννιάτικη παράδοση πολλών…

Η φωτογραφία είναι από το Travel and leisure