Ιταλική κουζίνα – Special Edition

Ταξιδεύοντας ανακαλύπτεις κόσμους, κουλτούρες πολιτισμούς, φυσικές ομορφιές, ανθρώπους αλλά και… γεύσεις.

Μια ειδική έκδοση έχουμε σήμερα. Ένα αφιέρωμα στην ιταλική κουζίνα.

Εκπληκτικές μεσογειακές (πολύ κοντά στις ελληνικές) γεύσεις θα σας συναρπάσουν.

Επίσης θα απολαύσετε νόστιμα φρέσκα φρούτα και λαχανικά .

Και φυσικά όταν μιλάμε για ιταλική κουζίνα το μυαλό μας τρέχει σε pasta και pizza. Ετσι όπως μόνο οι Ιταλοί γνωρίζουν να απολαμβάνουν.

Αλλά όχι μόνο. Αφού θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι Ιταλοί λατρεύουν τη θάλασσα.

Θα απολαύσετε λοιπόν ψάρια και οστρακοειδή. Frutti di mare τα αποκαλούν και όχι αδίκως.

Όταν επισκεφθήκαμε το μαγευτικό Cinque Terre (5 χωριά) ανακαλύψαμε και το νοστιμότερα Street food που έχουμε φάει.

Λέγεται pesce fritto al cono. Πρόκειται για τηγανιτά ψαράκια κάθε λογής (αθερίνα, γαύρο, μπακαλιαράκι, καλαμαράκια, γαρίδες, χταποδάκι) και οτιδήποτε άλλο θαλασσινό υπάρχει και είναι της εποχής.

Στο σερβίρουν σε χάρτινα χωνάκια και το απολαμβάνεις στο δρόμο περπατώντας στα πανέμορφα σοκάκια της περιοχής.

Το λατρέψαμε τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι.

Φυσικά τα παιδιά (και όχι μόνο) σε κάθε ευκαιρία ζητούσαν και ιταλικό παγωτό (gelato).

Μην μπερδεύεστε δεν έχει σχέση με το τύπου gelato που γνωρίζετε.

Οι Ιταλοί είναι ειδικοί στο παγωτό.

Και παρότι υπάρχουν δεκάδες εργαστήρια παγωτού σε κάθε περιοχή η ποιότητα είναι παντού ίδια. Κορυφαία και αξεπέραστη.

Δικαίως οι Ιταλοί το λατρεύουν.

Είναι χαρακτηριστική η ταμπέλα που σας παρουσιάζουμε στην τελευταία φωτογραφία όπου αναγράφει (σε ελεύθερη μετάφραση)

“Δεν μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία, μπορείς όμως να αγοράσεις ένα παγωτό. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.”