Σας αποκαλύπτουμε την κορυφαία συνταγή των εορτών.
Ιδανική για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το δείπνο της Πρωτοχρονιάς αλλά και κάθε άλλη ιδιαίτερη στιγμή.
Πρόκειται για τη μοναδική ελληνοκαναδέζικη συνταγή της γιαγιάς Μαρίας για τη γέμιση της γαλοπούλας.
Παρόμοια με αυτή που κάνουν οι Αμερικανοί την ημέρα των Ευχαριστιών αλλά με ελληνικές μεσογειακές πινελιές.
Tip: Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε γαλοπούλα.
Το ίδιο νόστιμο θα είναι το αποτέλεσμα και με κοτόπουλο.
Εμείς προτιμάμε μεγάλα αλανιάρικα κοκόρια.

Για τη γέμιση για κάθε κοτόπουλο θα χρειαστείτε:
1 ξερό κρεμμύδι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι blue bonet
Μια κουταλιά πελτέ
30 με 50 γραμμάρια κουκουνάρι.
Μισό ματσάκι άνηθο
Αλάτι, πιπέρι και ένα ξυλάκι κανέλα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Ρίχνουμε το ρύζι και τσιγαριζουμε για λίγα λεπτά μαζί με τον πελτέ και λίγο νερό προσέχοντας να μη μας κολλήσει.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το στικ κανέλας και λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, βάζουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το κουκουνάρι.
(*) Για να δώσετε ιδιαίτερο άρωμα στη γέμιση μπορείτε να προσθέσετε λίγο λευκό κρασί.
(**) Για τους μερακλήδες, στη γέμιση προσθέτουμε και τα συκωτάκια των πουλερικών ή/και μερικές σταφίδες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Στη συνέχεια, απλώς γεμίζουμε τα πουλερικά και ράβουμε προσεχτικά, ώστε να μην χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2.5 με 3 ώρες και ανάλογα με το μέγεθος των πουλερικών ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά.