Καρχαρίες στο Ενυδρείο Κρήτης!

Αν φέτος το καλοκαίρι επιλέξετε την Κρήτη για τις διακοπές σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ενυδρείο CretAquarium, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα της Ευρώπης.

Εκτός από τα περίπου 250 είδη και 2.500 χιλιάδες οργανισμούς της Μεσογείου που διαθέτει, πλέον φιλοξενεί και δύο καρχαρίες  του είδους «Carcharhinusplumbeus», οι οποίοι γεννήθηκαν σε Ενυδρείο της Νότιας Γαλλίας και είναι νεαρής ηλικίας. Μάλιστα, για την έλευσή τους ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα ελληνικά και ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, ώστε η μεταφορά και η ένταξή τους στις δεξαμενές του Ενυδρείου Κρήτης να γίνει με ασφάλεια, χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία εντός της δεξαμενής.

Η «άφιξη» αυτή γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς ανανέωσης, ώστε το Ενυδρείο να συνεχίσει να προβάλλει τη θαλάσσια Μεσογειακή ζωή και να αναδεικνύει τη διαχρονική σχέση του ανθρώπου µε το θαλάσσιο περιβάλλον.

Συνολικά, εξήντα ενυδρεία και περισσότερα από 2.000 πλάσματα του μεσογειακού βυθού σάς περιμένουν να τα ανακαλύψετε μέσα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που αναπαράγουν υποβρύχια τοπία της Κρήτης και της Μεσογείου. Κι όλα αυτά με θέα στο Κρητικό Πέλαγος!

Tip : Επισκέψεις πραγματοποιούνται καιημερινά από τις 9:30 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα.