Το νησί με τους καταρράκτες…

Traveling now…

Τα μικρά ερημονήσια του Αιγαίου τα λατρεύει κάνεις για τη γαλήνη και την ηρεμία που προσφέρουν.
Συνήθως είναι άγονα, με ελάχιστη βλάστηση και είναι ο λαμπερός ήλιος και τα κρυστάλλινα νερά του αρχιπελάγους που σε αποζημιώνουν.
Φυσικά και οι φιλόξενοι αυθεντικοί άνθρωποι που τα κατοικούν.

Υπάρχει όμως ένα ερημονήσι διαφορετικό από όλα τα άλλα.
Λέγεται πως δεν έχει τις πιο όμορφες παραλίες και πως ο ουρανός του δεν είναι πάντοτε αίθριος.

Έχει όμως κι αυτό τη μοναδική αύρα που έχουν τα ερημονήσια και ζεις και σε αυτό στιγμές ηρεμίας στα μικρά σοκάκια ψηλά στη χώρα.

Έχει όμως και κάτι μοναδικό.
Νερά, πολλά νερά και καταρράκτες που πέφτουν με ορμή σε κάθε φαράγγι αλλά και απευθείας στη θάλασσα (φαινόμενο μοναδικό στον κόσμο).

Κι αν επισκεφθείτε κάποια παραλία του νησιού και δείτε ελάχιστους λουόμενους μην απορήσετε.
Όχι, δεν έφυγαν οι επισκέπτες από το νησί. Θα τους βρείτε να συνωστίζονται στις δεκάδες βάθρες του νησιού και να κάνουν βουτιές στο γλυκό νερό των καταρρακτών.

Θα καταλάβατε ίσως οι περισσότεροι πως βρισκόμαστε στο νησί της Σαμοθράκης.

Επιλέξαμε μια φωτογραφία που δεν απεικονίζει την πλέον διάσημη βάθρα του νησιού (τη βάθρα του Φονιά) αλλά μια άλλη δύσκολα προσβάσιμη ώστε να μην αναγνωρίσετε αμέσως που βρισκόμαστε.

Στη βάθρα αυτή για να φτάσετε θα χρειαστεί να περπατήσετε αρκετά ενώ σε κάποια σημεία θα χρεοαστει να ισορροπήσετε δίπλα ακριβώς σε γκρεμό.

Το όνομα της βάθρας αυτής μαζί με όλα τα μυστικά του νησιού θα σας τα αποκαλύψουμε σύντομα στο αφιέρωμα που ετοιμάζουμε για το νησί της Σαμοθράκης.