Peloponnese Food Stories

Το 1ο  Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο “PELOPONNESE FOOD STORIES” – Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού, συνεχίζει το ταξίδι του και αυτή τη φορά κάνει στάση στην Αρκαδία, και συγκεκριμένα στο Παράλιο Αστρος.

Στις 26 Αυγούστου, λοιπόν, στις 7 το απόγευμα θα λάβει χώρα ένα σύνολο δράσεων με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ανοικτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.

Πιο αναλυτικά :

• Ο σεφ Παναγιώτης Μπουρτζούκλης δημιουργεί ένα ριζότο με άγρια μανιτάρια και τρούφα του Πάρνωνα.

• Ο σεφ Αλέξανδρος Ιατρίδης φτιάχνει μια αλμυρή τάρτα με καπνιστή τσακώνικη μελιτζάνα, πικάντικη φέτα Αγίου Ιωάννη και ψητά ντοματίνια.

• Ο σεφ Γιώργος Αριδάς παρουσιάζει ένα ευφάνταστο street food πιάτο βασισμένο σε προϊόντα της αρκαδικής γης.

• Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Γιώργος Κουτσούρας δημιουργεί εμπνευσμένα κοκτέιλς με κρασί από το Κτήμα Μποσινάκη και βότανα της Αρκαδίας.

Παράλληλα, γυναίκες από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατάνου φτιάχνουν παραδοσιακή κερασόπιτα, εκείνες από το Αρχείο Τσακωνιάς Λεωνιδίου πιάτο με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορακοβουνίου δημιουργούν την παραδοσιακή πλακόπιτα, γυναίκες από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Σίταινας φτιάχνουν “σκαστά” ζυμαρικά και μέλη από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγιασοφιτών παρουσιάζουν το περίφημο “Περιβολίσιο”.

Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ. Τα παιδιά βιώνουν το θαύμα της μέλισσας κάνοντας γευσιγνωσία με διαφορετικούς τύπους μελιού της Αρκαδίας, ενώ έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν και ελιόψωμα με τη βοήθεια γυναικών από τον σύλλογο των Απανταχού Φίλων του Παράλιου Άστρους Κυνουρίας.

Μ’αυτά και μ’αυτά σαν να μας άνοιξε η όρεξη…